Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Méltó módon biztosították a katonai vezetés és irányítás technikai feltételeit

Szöveg: honvedelem.hu, Gyimóthy Levente | Fotó: Dánielné Csiszár Nóra |  2020. szeptember 23. 10:36

A híradók és elektronikai szervezetek napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést a napokban az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradó és informatikai szakemberei Székesfehérváron.

Híradók napja Székesfehérvár (1)

Az ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét. „A híradó katonák Puskás Tivadart, a hazai távközlés alapjait megteremtő feltalálót választották példaképüknek, hiszen munkássága, kitartása, hite iránymutatást jelent számukra. Ezért is vált szeptember 17-e a híradók fegyvernemi napjává” - írták. A köszöntő kitért arra is, hogy a szövetséges haderők képességfejlesztése során komoly kihívást jelent az új elvárások szerint működő vezetési rendszer, valamint a komplex, hálózat nyújtotta képességek elsajátítása csakúgy, mint a koronavírus elleni küzdelem. „A nehézségek ellenére, a híradó szolgálat az elmúlt időszakban is méltó módon biztosította a katonai vezetés és irányítás technikai feltételeit” – fogalmazott a köszöntő levél.

Híradók napja Székesfehérvár (6)

Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka hangsúlyozta: az ezredben dolgozó híradó katonák büszkék lehetnek munkájukra. „Tapasztaljuk, látjuk: felelősséggel, magas szakmai elvárás mellett, minőségi munkát végez ezredünknél a híradó és informatikai feladatokkal foglalkozó állomány. Az ő szakmaiságuk nélkül az ezred nem tudná ellátni alapfeladatát” - fogalmazott az ezredes.

A parancsnok aláhúzta: a folyamatos minőségi munkához azonban biztosítani kell azon képességeket, amelyek a kihívások leküzdéséhez elengedhetetlenek. „Ennek megteremtésében oroszlánrésze volt és van a híradó szakemberek szakmai felkészültségének, tenni akarásának. A híradó szolgálat az olykor fennálló nehézségek ellenére is, ám minduntalan megfelelően biztosította a katonai vezetés és irányítás technikai feltételeit, működtette a híradó szolgáltatásokat. Olykor nem várt helyzetekben is stabil szakmai háttérbázist nyújtott a katonai szervezetek zavartalan működéséhez” - tette hozzá a parancsok, végül további szakmai sikereket kívánva elismeréseket adott át.

GALÉRIA