Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menetpróba - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. április 12. 14:29

Vezetési gyakorlaton vettek részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár keleti országrészbe átcsoportosított katonái a Vay Ádám Kiképzőbázison. A Leopard 2A4 típusú harcjárművek kezelőszemélyzetei távol az otthonuktól, a megszokottól eltérő környezetben is bizonyították, hogy kitűnő gazdái a lánctalpasoknak.

MH_2022_4_borito

A február végén kitört ukrán–orosz háború miatt a Magyar Honvédség megerősítette hazánk keleti, Ukrajnával közös határszakaszának biztosítását. Az elmúlt bő egy hónapban különböző erőket csoportosítottak át a térségbe, így az ott élők napi szinten találkozhatnak a hadsereg különböző harcjárműveivel, a földön és a levegőben egyaránt. Katonáink a határvédelmi feladatok ellátásán, valamint a belügyi szervekkel történő együttműködésen túl a humanitárius segítségnyújtásból is kiveszik a részüket. Ám mindezek mellett az ismereteik bővítését, a képességeik, tudásuk elmélyítését szolgáló kiképzési eseményeket is folyamatosan megtartják.

A közelmúltban például az MH 25. Klapka György Lövészdandár 55 tonnás Leopard 2A4 típusú harckocsijainak kezelői hosszú távú vezetési gyakorlatot teljesítettek a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison. A több körös erőpróba során a változó terepviszonyokkal tűzdelt területen a müncheni székhelyű Krauss-Maffei Wegmann gyárában készült lánctalpasok egyebek mellett a kiképzőbázis lőállásában is gyakorolták az akadályok leküzdését.

További részletek a Magyar Honvéd magazin április 14-én megjelenő számában!