Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mentor Rendszer a Zrínyi Egyetemen

Szöveg: ZMNE |  2009. július 2. 13:25

A közelmúltban a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen létrehozták a Mentor Rendszert, mely az ösztöndíjas hallgatók tiszti pályára való felkészítését, katonai szocializációját hivatott elősegíteni.

A Mentor Rendszer alapítói Lőrincz Kálmán nyá. vezérezredes, Dr. Deák János nyá. vezérezredes, Dr. Végh Ferenc nyá. vezérezredes, Fodor Lajos nyá. vezérezredes, Dr. Szenes Zoltán nyá. vezérezredes, Havril András nyá. vezérezredes egykori vezérkari főnökök, ők alkotják egyébként a Mentor Rendszer védnőki testületét, támogatója Tömböl László vezérezredes jelenlegi vezérkari főnök, Dr. Ronkovics József nyá. vezérőrnagy, valamint prof. dr.Szabó János, az egyetem rektora.
A Mentor Rendszer megalapítói azt szeretnék, ha minden egyes ösztöndíjas hallgató mellett lenne egy segítő, aki a tapasztalatai, ismeretei révén segíthetné a tisztjelölt pályára irányítását, beilleszkedését a hadseregbe.

FELHÍVÁS!

1595888750
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem az ösztöndíjas tisztjelöltek hivatástudatának erősítése, civil kapcsolatainak kialakítása, a tiszti pályára történő felkészítésük segítése érdekében a 2009 szeptemberében kezdődő tanévben Mentor Rendszert vezet be. A Mentor Rendszer Védnöki Testületét az 1990 utáni időszak vezérkar főnökei, MH parancsnokai alkotják: Lőrincz Kálmán nyá. vezérezredes, Dr. Deák János nyá. vezérezredes, Dr. Végh Ferenc nyá. vezérezredes, Fodor Lajos nyá. vezérezredes, Dr. Szenes Zoltán nyá. vezérezredes és Havril András nyá. vezérezredes, vezető mentor: Dr. Ronkovics József nyá. vezérőrnagy. A rendszer Tömböl László mk. vezérezredes, vezérkar főnök támogatásával jött létre.

Társadalmi mentorok lehetnek mindazok a nyugállományú katonatisztek, tábornokok, illetve a katonai pálya iránt elkötelezett civil személyiségek, akik vállalják, hogy külső segítőként személyes példamutatásukkal, valamint a hallgatókkal, illetve a hallgatók nevelőivel, parancsnokaival rendszeres kapcsolatot tartva támogatják 1 vagy 2 tiszti hallgató felkészülését választott hivatására.

Kérjük mindazokat, akik úgy érzik, hogy a megfogalmazott feltételeknek megfelelnek, felelősséget éreznek a minőségi tisztképzés megvalósításáért, és vállalják, hogy a mentoráltnak a katonai pálya iránti elkötelezettségének, motivációjának kialakításában, illetve elmélyítésében aktív szerepet vállalnának, jelentkezzenek a mentorálási feladatra. A Mentor Rendszer alapelveit tartalmazó dokumentum, illetve a mentor-jelentkezési lap az itt található linkről letölthető.

Dr. Ronkovics József nyá. vezérőrnagy
vezető mentor

Címkékmentor