Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mexikóban letartóztattak egy 14 éves bérgyilkost

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. december 4. 19:47

Egy drogkartell 14 éves bérgyilkosát tartóztatta le a mexikói hadsereg a cuernavacai repülőtéren. A mexikói hadsereg pénteki közlése szerint az El Ponchis becenevű fiút 16 éves nővérével együtt fogták el.A helyi államügyészségen kihallgatták, majd újságíróknak elmondta, hogy legalább négy lefejezésben vett részt.

„Kábítószert adtak és megfenyegettek, ha nem követem el (a gyilkosságokat), akkor megölnek" – fűzte hozzá. Helyi források szerint a fiú nővérét azzal gyanúsítják, hogy részt vett a tetemek eltűntetésében. A fiatal nő elmondta, hogy Kaliforniába, San Diegóba akartak menni, ahol anyjuk él.

A mexikói média már korábban hírt adott a fiúról, aki a gyanú szerint egy jelentéktelenebb kábítószerkartellnek, az úgynevezett dél-csendes-óceáninak dolgozott Morelos szövetségi államban. A La Razón című napilap értesülése szerit a fiú 3000 dollárnak megfelelő összeget kapott minden megölt emberért.

Morelos főügyésze korábban már beszélt a tizenévesekből álló bandáról, amely több „szörnyű cselekményt" követett el. Mint mondta, ezek a gyerekek valószínűleg nem is tudják, mit tesznek, talán játéknak tekintik, amit csinálnak.