Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mezei futóverseny Hódmezővásárhelyen

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 18. 10:11

A város általános és középiskolás diákjai körében megrendezett mezei futóversenynek – vagy ahogy másképpen hívják, a diákolimpiának – több évtizedes hagyománya van Hódmezővásárhelyen.

Idén ezt az erőpróbát március 17-én szervezték meg hat kategóriában, közel ezer versenyző részvételével. A minden évben nagy érdeklődéssel várt versenyt Kisházi László sportegyesületi titkár irányításával négy éve a SÜD-BAU Honvéd Bercsényi Sporegyesület is felkarolta, hiszen azóta a megmérettetés szervezésében, lebonyolításában és támogatásában kiemelkedő szerepet vállal.

A mezei diákolimpia egy több fordulós verseny, hiszen a résztvevőknek először a városi, majd a megyei végül az országos fordulón kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A különböző fordulókra azonban csak a kategóriájában legeredményesebb két- két versenyző juthat tovább. A verseny sikerességét az is bizonyítja, hogy a szervezőkben felmerült: a mezei futó diákolimpiát akár havi rendszerességgel is meg lehetne szervezni a diákok körében. A három legeredményesebb versenyzőt minden kategóriában érmekkel jutalmazták a szervezők.

Címkékolimpiasport