Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás a „közlekedésieknél”

Szöveg: Füzes Judith |  2011. december 7. 10:30

Nem szánon, sőt nem is vonattal, repülővel vagy kamionnal érkezett a Mikulás – bár lehet, hogy így illett volna –, amikor december 6-án, kedden délután meglátogatta az MH Katonai Közlekedési Központban szolgáló katonák és közalkalmazottak gyermekeit. Az ünnepséget az MH KKK humánszolgálati részlege szervezte meg.

A Mikulás megérkezéséig a szülők meseolvasással, arcfestéssel és egyéb érdekes programokkal szórakoztatták a gyerkőcöket. A  nagyobbak türelmesen – a kisebbek kicsit türelmetlenebbül – várták a Mikulást, aki a gyerekek hívó dalára rövid időn belül meg is érkezett. A „fehér szakállút" három krampusz kísérte el a katonai közlekedési központ Salgótarjáni úti objektumába.

Az egyik krampusz hosszú listáról szólította a gyerekeket, felsorolva a lurkók jó – ritkábban egy-egy rossz – tulajdonságait. Ezután a Mikulás természetesen mindenkinek átadta a várva várt csomagot. Az egyik krampusz pedig szigorú arccal osztogatta a virgácsokat, ami időnként nagy derültséget okozott az apróságok körében.

Az ajándékok kiosztása után a gyermekek nagy örömére még egy közös fotózásra is jutott ideje a Mikulásnak. A bátrabb gyermekek pedig viszonzásképpen versekkel és dalokkal szórakoztatták az alkalmi közönséget, szüleik nagy örömére és büszkeségére.

1595928353
1595928353
1595928354
 
1595928354
 

 Fotó: A szerző felvételei