Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenki leküzdötte a távot

Szöveg: Juhász László százados |  2011. május 30. 15:40

A katonai pálya elhivatottságot, elkötelezettséget, és megfelelő fizikai állóképességet igényel. A jó fizikum fenntartása, erősítése alapvető kötelesség mindenki számára. Ennek elősegítéséhez az alakulatnak is biztosítani kell a feltételeket, a lehetőségeket a személyi állomány részére.

Május 26-án Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred teljes állománya, kiképzési foglalkozás keretében 20 kilométeres menetgyakorlatot hajtott végre. Az alegységek kétpercenként hagyták el a laktanyát, és indultak neki a kijelölt menetvonalnak. A meteorológusok kánikulai ígéretéhez hűen, már a reggeli induláskor látszott, nem csak a távolsággal, hanem a meleggel is meg kell küzdeni a katonáknak.

A Tisza gátján haladva a zöldellő táj, jó hangulatot teremtett a kilométereket folyamatosan rovó katonák között. A menet elhaladt a Tisza, a Kurca folyók mellett, mezőgazdasági területek mentén, áthaladt a környező falvakon. Megállás nélkül kígyóztak az alegységek egymás nyomában, akiket lelkesen üdvözöltek a szembejövő, vagy munkájukat végző emberek.
Az idő teltével a nap is egyre melegebben tette próbára az állomány kitartását, akiknek erőt adott az induláskor kiosztott, behűtött ásványvíz fogyasztása.

A visszafelé vezető úton fokozta a lelkesedést a távolban megjelenő Szentes, majd a laktanya látványa. Volt, aki kisebb vízhólyagokkal, horzsolásokkal a lábon érkezett vissza az alakulathoz, de mindenki büszke volt, hisz leküzdötte a távot.

1595919355

 Fotó: A szerző felvételei