Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minőségbiztosítás és integráció

Szöveg: Tamás Tibor |  2011. október 26. 15:36

Az érzékelhetően elsőrangú, tartós, megbízható, fogékony, önértékelő, bizalmon és kommunikáción alapuló, minden érintett résztvevő megelégedését kiváltó szolgáltatás (minőség) és az ennek alapján működő struktúra (integráció) állt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen október 26-án, szerdán rendezett egész napos minőségügyi tanácskozás középpontjában.

1595926534
A résztvevőket köszöntve megnyitójában prof. dr. Padányi József mérnök ezredes, az egyetem megbízott rektora elmondta, hogy a kezdetben nem „fősodornak" tartott minőségbiztosítás mindinkább teret hódít alkotó, termelő tevékenységünkben, szolgáltatásainkban, így a ZMNE életében is rendkívül fontos szerepet játszik a felvételitől a diplomáig tartó folyamat minden mozzanatában. Mi sem tanúsítja ezt jobban, mint az, hogy e téren az elmúlt három évben kétszer is elnyerték a felsőoktatási díjat.

A ZMNE vezetője aláhúzta: a 2012. január 1-jétől három egymást erősítő egyetemi karral induló Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – megfelelő feltételek további biztosítása esetén – szavatolja, hogy az eddigiekhez hasonlóan az új struktúra valamennyi elemét áthatja majd a minőség, a minőségbiztosítás, és a magyar felsőoktatás főpillére lesz az új intézmény.

Ezt követően a „Magyary Zoltán" közigazgatási fejlesztési stratégiáról, a hazai felsőoktatás integrációjának tapasztalatairól s az NKE első akkreditációjára való felkészülésről hangzottak el előadások „A haza üdvére és a köz szolgálatában" jelmondat jegyében.

A tanácskozás második felében pedig – Turcsányi Károly, a ZMNE minőségbiztosítási szakértőjének levezetésével – a felsőoktatásban érvényesítendő minőségi, minőségbiztosítási feltételekről, követelményekről és lehetőségekről fejtették ki gondolataikat a felkért előadók, akik elsősorban azt hangoztatták, hogy minden téren a közösségelvűség és a vezetőképesség magas színvonalának kell érvényesülnie.

1595926534
 
1595926534
 
1595926534
 

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária