Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miskolci tábor, katonás programokkal

Szöveg: Erdei Enikő hadnagy | Fotó: Kiss Gábor főhadnagy |  2022. július 19. 8:20

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj katonái bemutatókkal és akadálypályával színesítették a „Biztonságban az ifjúság” elnevezésű tábor több turnusának programját, Miskolcon, júliusban.

bizttabornyit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság napközis tábort szervezett a Miskolci Kormányhivatalban dolgozók nyolc-tizenkét éves gyermekei számára. A bizottság és a 10. Területvédelmi Zászlóalj évek óta jó kapcsolatot ápol, így a katonák örömmel színesítették honvédelmi jellegű bemutatókkal a tábor programját.

A Miskolci Egyetem területén a zászlóalj állománya több állomásos pályát rendezett be. A statikus bemutatók során a gyerek és kísérőik megismerkedhettek a honvédségben rendszeresített fegyverekkel, valamint ügyességüket is megmérettethették egy-egy állomás ponton. Az egyik állomáson például harctéri életmentő végzettséggel rendelkező katona tartott számukra elsősegély foglalkozást.

bizttabor4

A turnusok utolsó napjain a táborozók a miskolci Csanyik-völgybe látogattak, ahol a zászlóalj katonái izgalmas akadálypályával várták őket. Itt egyéni és csapatversenyek formájában mérhették össze erejüket egymással a táborozók.

A gyerekek rendre hatalmas tapssal köszönték meg a katonák érdekes, látványos és fordulatos bemutatóit. Többen elmondták: érdeklődnek a Magyar Honvédség iránt, és fontolgatják, hogy a jövőben valamilyen formában katonai szolgálatot is vállalnak.