Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Triatlon Európa-kupa: győzött Bragmayer szakaszvezető!

Szöveg: MH Sportszázad/MTI | Fotó: Schmidt János |  2022. július 19. 9:50

Bragmayer Zsanett szakaszvezető, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája első magyar női versenyzőként győzött Tiszaújvárosban a triatlon Európa-kupán.

Bragmayer_1

Az olimpikon katonasportoló a döntőben 59:39 perces eredménnyel, közel 20 másodperces előnnyel magabiztosan bizonyult a legjobbnak a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló sprinttávon.

„Úszás előtt az ausztrál lánnyal kacsintottam össze, hogy majd menjünk együtt, de végül csak én mentem, ő nem jött... A kerékpáron és a futáson is vártam a riválisoktól, hogy tempót akarnak menni vagy megszorongatnak, és akkor nekem is elő kell venni a tartalékokat, de ez végül elmaradt. A futáson is egyedül mentem, annak végén pedig már saját magam miatt nyomtam meg egy kicsit az iramot, így nőtt az előnyöm, és nem azért, mert rá voltam kényszerítve. A hajrá, a célba érés pedig a nekem drukkoló, engem ünneplő hazai közönség előtt hatalmas élmény volt, ahogyan azt vártam. Ez az, amit nagyon szerettem volna átélni, és most megadatott számomra” – mondta Bragmayer Zsanett szakaszvezető.

Bragmayer_2
Bragmayer_3

A férfiak mezőnyében Tóth Tamás törzsőrmester a hetedik helyen ért célba.