Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióra készülnek, misszióból érkeznek

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. november 10. 10:51

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

Túlélés, elkerülés, ellenállás, kiemelés

Az MH Altiszti Akadémia ötödik alkalommal tartott „Túlélés, Elkerülés, Ellenállás, Kiemelés" (Survive, Evasion, Resistance, Extraction - SERE) „B" szintű felkészítést misszióra felkészülő katonáknak. Tesztjelleggel a felkészítés kiegészült a „C" szinten előírt elemekkel, mint az alpintechnikák alkalmazása gyakorlatban és a szituációs lövészet. A felkészítésen megszerzett tudást a katonák olyan missziós területeken is tudják hasznosítani, ahol az átlagostól jóval nagyobb esély van a saját csapatoktól való elszigetelődésre.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *


Tovább öregbítették a Magyar Honvédség hírnevét

Hazatért az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 14. váltásának állománya. Féléves kiküldetésük kapcsán Szekeres Zoltán ezredes, az MH Összhaderőnemi Különleges Műveleti Parancsnokság parancsnokhelyettese méltatta a katonák szolgálatát.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *


Nemzeti gyásznap: felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, illetve a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján, Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, november 4-én, pénteken.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem