Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MTV: ismét összefogott az ország

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 19. 20:47

A Magyar Televízió vasárnapi, október 17-ei adománygyűjtő napján több mint 70 millió forintot ajánlottak fel az ország különböző pontjain élő emberek. Az MTV telefonvonalain közel 26 millió, a megyei jogú városok adományhelyein mintegy 45 millió forintot gyűjtöttek a nézők a vörös sártengerrel elöntött területek károsultjainak.

Ismét összefogott az ország október 17-én a településeket ért ökológiai katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A Magyar Televízió kezdeményezését a megyei jogú városok is segítették és ezen a napon gyűjtőállomásokat állítottak fel, ahol minden néző a távolság ellenére is adakozhatott az otthon nélkül maradt családoknak. Az MTV egész napos műsorral készült,

1595908856
amelyben folyamatosan beszámolt a vörösiszappal pusztított települések szívszorító helyzetéről, szomorú és tragikus emberi sorsairól és az adakozás, az összefogás hihetetlen erejéről. Ismét megmutatta az ország, hogy akar és tud segíteni azoknak, akik egy élet munkáját veszítették el.

A stúdióba több művész is érkezett, akik produkcióikkal színesítették a napot: Ötvös Oszkár – cimbalomművész, Lukács Sándor – színművész és Vukán György – zongoraművész mellett Rost Andrea koncertjét is kapcsolták a szerkesztők. A témában jártas szakértők is hasznos információkat adtak a valós helyzetről.

Az MTV munkatársai egész nap folyamatosan fogadták a felajánlásokat: 2662 telefonáló jelentkezett, a legmagasabb pénzösszeg 3 millió, a legalacsonyabb pedig 250 forint volt. A pénzösszegek mellett tárgyi felajánlások is érkeztek.

A Magyar Televízió a rászorultak nevében is köszöni az önzetlen segítséget!

Az egész napos műsorról részletesebben itt olvashat.

Fotó: Tóth László