Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Múltunk és jelenünk, a jövőnk”

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Rácz Tünde |  2024. március 6. 11:02

Zakariás József a hatos mezben nem játszott reflektorfényben, de megszerzett labdák sokasága, alázat, jóság és szeretet jellemezte. Az Aranycsapat legendás futballistája születése 100. évfordulóján, március 5-én rendezett emlékkonferencián dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára úgy fogalmazott: múltunk és jelenünk a jövőnk, reméljük, a hazai sportra továbbra is csodás évek várnak.

Budafokon, a Zakariás Edzőközpontban rokonok, barátok és szakemberek helyezték el az emlékezés virágait az egykori legendás balfedezet szobra előtt. Dr. Schmidt Ádám államtitkár szerint méltatlanul keveset beszélünk Zakariás Józsefről.

20240305zakariasjozsef100koszoruzas (7)

„A budafoki születésű sportoló kevésbé ismert, de nélkülözhetetlen játékosa volt az Aranycsapatnak, amelyben minden kis fogaskeréknek megvolt a maga szerepe, mindenki elvégezte a rá bízott feladatot. Ennek a csapatnak köszönhetjük a magyar sportot jellemző dávidi szellemiséget, hogy elszántsággal igenis legyőzhető Góliát. Reméljük, az idei párizsi olimpia újabb hősökkel ajándékoz meg minket, magyarokat. Múltunk és jelenünk a jövőnk, reméljük, a hazai sportra továbbra is csodás évek várnak” – mondta az államtitkár.

Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke szerint a szerelem elmúlik, de a labdarúgás iránti szeretet soha. Ezért is olyan fontos emlékezni a sport kiemelkedő alakjaira, akik inspirálják az ifjúságot is a fejlődésben. Mert múltunk és jelenünk a jövőnk, ahogy a rendezvény mottója is szólt.

20240305zakariasjozsef100koszoruzas (3)