Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munkába bringáztak a szakszervezet tisztségviselői

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. április 12. 19:41

A Honvédszakszervezet is csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Bringázz a munkába!” kampányhoz. A tavaszi akció április 11-én kezdődött: reggel 7 óra 30 perc után a ,,Bam!” pólóba öltözött mintegy százfős kerékpároscsapatot − benne a Hosz kis csapatát − pisztolylövéssel indította munkába az infrastruktúráért felelős államtitkár.

A Bam! április 11-i nyitóeseményén az Országház előtt önkéntesek, meghívott parlamenti képviselők és nagykövetek is részt vettek. Miután dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár tájékoztatta a sajtót a kampány céljairól és jelentőségéről, válaszolt a kérdésekre, majd pisztolylövéssel indította munkába a „Bam!" pólóba öltözött, mintegy 100 fős kerékpároscsapatot.

A Hosz kis csapata pár perccel 8 óra után szerencsésen megérkezett a Kerepesi útra, a szakszervezet központi irodájába.

Az idei évtől újdonságként a szervezők vállalatokat, a munkáltatókat is igyekeztek meggyőzni, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy növekedjen a kerékpárral munkába járók száma, mert ezzel javul a munkatársak egészsége, jobb lesz a munkahelyi légkör és hatékonyabb a munka. Mostantól a benevező vállalatok külön versenyt vívnak: azok nyerhetnek, amelyek például kerékpáros közösségi eseményeket szerveznek, tárolókat, zuhanyzókat építenek, s a vezetőik példát mutatva, maguk is kerékpárral járnak munkába.

A „Bringázz a munkába!"  kampány tavaszi akciója április 11-től május 15-ig tart.