Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki hallgatók felkészítése Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2012. május 4. 19:22

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős műszaki honvédtiszt-jelöltjei a közelmúltban gyakorlati képzéssel egybekötött csapatlátogatáson vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települő Művelettámogató Műszaki Zászlóaljánál.

1595935240
A hallgatók − miután megismerkedtek az alakulat és a zászlóalj felépítésével − megnézték a föld mozgatására, szállítására, illetve a lövészárok vagy fedezék ásására alkalmas technikai eszközöket.

Betekinthettek a laktanya logisztikai ügyintézési rendjébe, az okmányok vezetésének rendszerébe, illetve egy eszköz teljes technikai kiszolgálásába és nyári igénybevételre történő felkészítésébe is.

A ZENON víztisztító rendszert működés közben már látták a hallgatók, ezért most annak konzerválását – azaz a különleges, speciális szűrők desztillált vizes megtisztítását – mutatták be számukra a hódmezővásárhelyi katonák. 

A műszaki logisztikai ellátás rendszerével való ismerkedést az anyagraktárak bejárásával tették szemléletesebbé a művelettámogató műszaki zászlóalj egyenruhásai. A gyakorlatban mutatták be az ellátásigénylési rendszer használatát és egy anyag mozgásának megfelelő ügyintézést. Ez azért fontos,mivel a hallgatók szakaszparancsnokként felelőssé válnak a szakasz anyagkészletéért.

A tanintézeti kiszolgálás fontos eleme a kiképzésnek, hiszen csapattapasztalatot ad a hallgatói állománynak, az alakulat pedig így közvetlenül kap lehetőséget a leendő tisztek gyakorlati képzésében. A mostani felkészítésen részt vevők közül egy leendő tiszt érkezik idén a zászlóaljhoz.

1595935240