Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki szekcióülést tartottak

Szöveg: Dr. Láda Mónika fhdgy. |  2010. április 27. 8:35

Kétnapos szekcióülés keretében találkozott a Magyar Honvédség, vezető beosztású műszakiakból álló szakcsoportja a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Fő témaként azokat a kérdéseket és válaszokat vitatták meg, melyeket egy Képesség Felmérő Kérdőív formájában fogalmazott meg a NATO.

A megbeszélést Ladocsi Jenő mk. alezredes, a HM HVK Hadműveleti és Kiképzési Főnökség, Hadműveleti és Fegyvernemi Osztály megbízott osztályvezetője vezette le.

A rendezvényen bemutatták még a MH Műveleti Központ Kidolgozó osztály képviseletében Bakos Tamás százados által a Magyar Honvédség kiképzési adattára, illetve az adattár kezelői programja, mely egy hasznos és jól kezelhető gyűjteménye a Magyar Honvédségben akkreditált STANAG-eknek, illetve egyéb szabályzóknak.

A házigazda Kikülönített Szervezeti Elemek képviseletében Szabó Sándor alezredes, megbízott törzsfőnökhelyettese köszöntötte a megjelent műszaki kollégákat, majd röviden beszámolt a dandár műszaki alegységeinek elmúlt egy éves tevékenységéről, várható feladatairól.

Az értekezletnek helyet adó Művelettámogató Műszaki Zászlóalj megbízott parancsnokával, Kaszanyi Sándor mk. őrnaggyal közösen ismertették az elmúlt év legnagyobb gyakorlatának, a Bevetési Irány-2009-nek a tapasztalatait, ahol kiemelt szerepet kapott a műszaki szakcsapatok tevékenysége. A gyakorlaton tapasztaltak, valamint a meglévő, aktuális szabályzók alapján kidolgozás alatt álló „Vízi akadály leküzdésének alapjai" kézikönyvet is bemutatták a szekcióülés résztvevőinek, ahol megjelent a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Műszaki és Katasztrófavédelmi tanszékének képviseletében Prof. dr. Szabó Sándor nyá. mk. ezredes, egyetemi tanár, valamint Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola igazgatója is.

A rendezvény résztvevői voltak továbbá: Pál József mk. ezredes, Katona Zoltán mk. alezredes és Zsíros Sándor mk. alezredes a MH FLÜ képviseletében, Schwáb László mk. alezredes, Ivanics József mk. alezredes, Tábi Levente mk. őrnagy, Szekeres Tibor százados az MH ÖHP képviseletében.
A műszaki alegységek parancsnokai közül részt vett Nyers József mk. ezredes, zászlóaljparancsnok és Varga István mk. alezredes, zászlóaljparancsnok helyettes a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, Szentes képviseletében, valamint Hajdu Gábor mk. ezredes a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj, Budapest parancsnoka.