Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy értékű adományt kapott a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvételei |  2022. február 5. 19:04

Fizikai és idegrendszeri fejlődést segítő textil eszközöket kapott az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC). A koraszülött babák igényeire tervezett babafészek csomagokat a napokban adták át, az egészségügyi intézmény Podmaniczky utcai telephelyén.

MH_EK_adomány_átvett (1)

A felajánlott eszközök kifejlesztése orvosok és nővérek szakmai segítségével valósult meg annak érdekében, hogy a koraszülött babák fejlődését maximálisan támogassák. A speciális babfészek csomagok egybek mellett tartalmaznak babatámasztót, ultrahangozsánál használt sapkát, plüss szemtakarókat és szoptatós párnákat.

Az adományok értéke két és fél millió forint, amit közösségi összefogás során az Alapítvány az Alapítványokért, valamint a Plüss Kommandó gyűjtött össze.

Az átadáson prof. dr. Wikonkál Norbert Miklós, az intézmény főigazgatója elmondta: a PIC a Honvédkórház fontos profilját képviseli, ezért lényeges az osztály magas infrastrukturális háttere. A főigazgató megköszönte a felajánlott tárgyakat és a koraszülött ellátásban résztvevők áldozatos munkáját.