Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-vezénylőzászlós a helikopterbázison

Szöveg: Tigyi István Zsolt törzszászlós |  2012. június 21. 15:33

Chief Master Sergeant Richard Todd Small, a Szövetséges Haderők Európai Főparancsnokságának (SHAPE) vezénylőzászlósa tett hivatalos látogatást június 20-án, szerdán az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A vendéget a szolnoki csapatlátogatásra elkísérte Kriston István főfőtörzszászlós, a Magyar Honvédség és Tóth László főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa is.

A vezénylőzászlóst és magyar kísérőit a szolnoki laktanyában Nagy János ezredes, a helikopterbázis parancsnokhelyettese fogadta. A bázisról, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljról, valamint az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljról szóló tájékoztatók után a vendégek megtekintették a bázison üzemeltetett repülőtechnikát, valamint a rendszeresített felszereléseket.

A program ezt követően közelharc-bemutatóval, valamint a helikopterbázis repülőgép-szimulátorának kipróbálásával folytatódott. A repülőmúzeumban tett körséta után a SHAPE vezénylőzászlósa kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát, illetve a jól képzett, szakmájukat profi módon végző altisztek szerepét. 

1595937647

Fotó: Simon Zoltán zászlós