Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ne feledjék el a bázist!”

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. június 27. 8:09

A címben szereplő szavakkal vett búcsút Mikusi Zsolt ezredes, az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) parancsnoka attól az 56 tiszthelyettestől és zászlóstól, akik május 16. és június 24. között, hat hét időtartamban vettek részt „a nem katonai oktatási intézményekben végzett tiszthelyettesek tanfolyamrendszerű felkészítésén”, és eredményes vizsgát tettek.

A tanfolyamot elvégzett hallgatók kibocsátó ünnepségén, a Himnusz eléneklése után a parancsnok emlékeztette a felsorakozott állományt a hat héttel azelőtti bevonuláson elmondott köszöntő és útbaigazító szavakra, majd értékelte a kiképzésen nyújtott teljesítményt, s végül átadta a végzettséget igazoló okmányokat.

Az MH KKB feladatrendszerének egyik meghatározó eleme a nem katonai tanintézetben képesítést szerzett tiszthelyettesek és – ez évben első alkalommal szeptemberben a tisztek – részére a beosztásukhoz és rendfokozatukhoz szükséges katonai képzés biztosítása. Az MH KKB Mecséri János Kiképző Osztály tanfolyami kiképző alosztálya évek alatt kialakított követelményrendszer alapján, mintegy másfél hónap alatt készíti fel a zömmel tiszthelyettesi rendfokozatot viselő katonákat – akik között zászlósok is vannak – a katonai alapismeretekre. Képzésük rövidített formában az egységes katonai alapkiképzés tárgyköreit, vagyis alaki, műszaki, vegyvédelmi, egészségügyi, híradó és lőkiképzést, valamint harcászat és katonai tereptan-ismereteket foglal magában a fontosabb kiképzési ágak közül.

Június 23-án, a kiképzés zárásaként megtartott vizsgán valamennyien sikeresen szerepeltek.
Mikusi ezredes az oklevelek átadása után kiemelkedő teljesítményéért elismerésben részesítette Molnár Imre törzsőrmestert és Süle Róbert törzsőrmestert, illetve kiemelkedő kiképzői teljesítményéért Németi Krisztián főtörzsőrmestert.

Az ünnepség a Szózat hangjaival fejeződött be.

 
 

 
 Fotó: A szerző felvételei