Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem robbanhatott volna fel az óbudai „bomba”

Szöveg: Szűcs László |  2012. március 30. 15:43

Március 30-án, pénteken 15 óra előtt néhány perccel befejezték a munkát a Magyar Honvédség tűzszerészei a főváros III. kerületében, a Nánási és a Pók utca sarkán, ahol előző nap második világháborús robbanószerkezetnek tűnő tárgyat találtak.

Nem robbanószerkezet volt az a tárgy, amely miatt közel ezerötszáz embernek kellett elhagynia az otthonát március 30-án pénteken Budapest III. kerületében. A Nánási és a Pók utca sarkán még csütörtökön került elő a földből egy olyan tárgy, ami első ránézésre második világháborús bombának tűnt.

A Magyar Honvédség tűzszerészjárőre – Érsek János főtörzsőrmester vezetésével – a megtalálási hely körül 200 méteres sugarú körben létrehozott „biztonsági zóna" kiürítése után, 14 órakor állhatott neki a feltételezett robbanószerkezet vizsgálatának – mondta el a honvedelem.hu-nak Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy. Az alakulat kommunikációs tisztje hozzátette: a vizsgálat során derült ki, hogy a bombának hitt tárgy valójában egy rozsdás csődarab, amely nem tartalmaz robbanóanyagot, így nem is robbanhatott volna fel, azaz nem volt veszélyes.

A ideiglenesen kiköltöztetett lakók 15 óra után visszatérhettek otthonaikba – mondta a kommunikációs tiszt.