Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem találta a Pentagon a tábornoki káromkodás nyomát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. április 20. 9:35

A Pentagon szerint nincs elég bizonyítéka a Rolling Stone magazinnak ahhoz, hogy alátámassza Stanley McChrystal tábornokról publikált állításait. A lap azt írta, hogy az Afganisztánban harcoló amerikai és NATO-erők leváltott parancsnoka becsmérelte a washingtoni vezetést és megsértette a katonai vezetésre vonatkozó előírásokat.

McChrystal tábornokot Barack Obama elnök visszahívta, miután a Rolling Stone egy 2010-es riportjában az állította, hogy a parancsnok és környezete bíráló megjegyzésekkel illette őt és Joe Biden alelnököt.

Az amerikai védelmi minisztérium főellenőrének április 18-án, hétfőn kibocsátott feljegyzése szerint nem találtak elégséges bizonyítékot arra, hogy a tábornok és környezete megsértette volna a katonai vezetés viselkedésére vonatkozó előírásokat, s hogy nem minden úgy történt, ahogy az a cikkeben szerepelt. Egyes esetekben a cikk állításaival kapcsolatban nem sikerült tanúkat felkutatni, másokban viszont megállapítást nyert, hogy egyes kijelentések elhangzottak ugyan, de nem a magazin által leírt szövegkörnyezetben.