Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem várható újabb átfogó hadművelet

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 2. 14:59

Izrael nem akar újabb átfogó hadjáratot indítani a Gázai övezet ellen – szögezte le Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azzal kapcsolatban, hogy egy izraeli harci gép csapást mért az övezetre.

“Nem tervezünk egy ‘Öntött Ólom 2’ műveletet" – mondta a miniszter az Ynet hírportálnak a zsidó állam december végén indított, háromhetes gázai offenzívájának fedőnevére utalva. “Jeleztük, hogy reagálni fogunk (a tűzszünet ellenére kilőtt rakétákra), ez történt vasárnap este" – mondta Barak.

A védelmi miniszter szavai ellentmondanak Cipi Livni egy vasárnapi nyilatkozatának, amelyben a külügyminiszter azt mondta, szükség esetén Izrael újabb hadjáratot indíthat a Gázai övezet ellen a rakétatámadások megszüntetése érdekében.

Az izraeli légierő a Hamász radikális palesztin szervezet egyik biztonsági támaszpontját és az egyiptomi határ alatt húzódó csempészalagutakat támadta vasárnap este. Személyi sérülésekről nem érkezett jelentés. A légitámadást azt követően hajtották végre, hogy palesztin rakétatámadásokban megsebesült két izraeli katona és egy civil a zsidó állam déli részén.