Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Néma főhajtással emlékeztek az elhunyt fehérvári honvédekre

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. október 30. 8:07

Öt kegyeleti helyszínt jártak be és helyeztek el koszorút halottak napja alkalmából a Székesfehérvár Helyőrségben települő katonai szervezetek vezetői október 28-án. Velük tartva, - a hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegve - a megye és a város intézményeinek képviselői, küldöttei is lerótták kegyeletüket a mementóknál, illetve a városház téri II. világháborús emlékműnél, ahol a körkoszorúzás zárult.

_DR_0253

A néma főhajtás kíséretében zajlott megemlékezésen a katonai elöljárók a palotai úti Hosszútemetőnél, a sárkeresztúri úti Szentlélek katonai temetőnél, a szovjet-orosz katonai temetőnél, továbbá a Budai úti laktanyában található magyar királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred emléktáblájánál és a Városház téri II. világháborús emlékműnél koszorúztak. A belvárosi megemlékezésen az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar is közreműködött.

A helyszíneken Székesfehérvár Helyőrség részéről Siposs Ernő Péter dandártábornok, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság törzsfőnöke; Vokla János ezredes, Székesfehérvár Helyőrség és az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka; Topor István ezredes, a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem parancsnoka; Németh Andor alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka; Csányi Henrik alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese, valamint Németh Sándor őrnagy, a Nemzeti Telepíthető Híradó- és Informatikai Század hajtott fejet a fehérvári honvédek emléke előtt.

A városház téri koszorúzáson több városi képviselő mellett dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főispánja, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá Törő Gábor, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is jelen volt.