Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi képzés Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 25. 9:59

A járványügyi rendszabályok szigorú betartásával tartják az idei második alapszintű légi vezetési és irányítási képzést az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ bázisán (MH LMVIK) a héten.

MH LMVIK (3)

Az MHP Haderőnemi Szemlélőség (légierő) szervezésében megrendezett négynapos tanfolyamot a Kalkar-i Német Légierő Műveleti Parancsnokság (German Air Operational Command) légi kiképző központjának oktatói vezetik.

MH LMVIK (1)

A Veszprémben megrendezett tanfolyam lehetőséget biztosít a NATO légierős műveleti tervezési ciklusok alapjainak a megismerésére egy elképzelt forgatókönyv gyakorlati végrehajtásán keresztül, egyben alapfelkészítésként szolgál a későbbiekben Németországban végrehajtandó, hasonló tematikájú kéthetes képzésre.

MH LMVIK (4)

A mostani felkészítésre a légierős alakulatok mellett szárazföldi egységek is delegáltak résztvevőket annak érdekében, hogy a műveletek tervezése és végrehajtása során az összhaderőnemi együttműködést erősíteni tudják. A felkészítés részét képezi annak a többéves képzési sorozatnak, amelynek az a célja, hogy 2023-ra a kijelölt állományt felkészítse a NATO-szintű, német vezetésű légi vezetési elem támogatására.

MH LMVIK (2)