Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Netanjahu képmutatást emleget

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 3. 9:21

Képmutatással vádolta meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán Jeruzsálemben a nemzetközi segélyflottilla elleni izraeli támadás bírálóit, s védelmébe vette a török hajó halálos kimenetelű elfoglalását és a Gázai-övezet blokádját. Televíziós üzenetében Netanjahu kijelentette, hogy Gáza izraeli blokádja elejét veszi a Tel-Aviv és Jeruzsálem elleni rakétatámadásoknak.

Hangsúlyozta, hogy az iszlamista Hamász által kormányzott palesztin enklávé az embargó felfüggesztése után az iráni rakéták Izraelt és Európát fenyegető bázisává válna.

“Izrael Állam továbbra is gyakorolja az önvédelemhez való jogát. A biztonság mindenek fölött áll" – ismételte meg a miniszterelnök, aki szerint a flottilla érkezése nem békés, hanem terrorista művelet volt.

“Izrael a nemzetközi képmutatás támadásának áldozata" – sajnálkozott Netanjahu, aki szerint ha megszűntetnék az előző kormány által bevezetett gázai blokádot, “más flottillák is érkeznének, hajók százaival, és minden hajó rakéták százait szállíthatná".

Az izraeli hadsereg egyébként szerdán azzal vádolta meg a Hamászt, hogy a szervezet megakadályozta a flottillán lefoglalt segélyrakomány Gázába való továbbítását.

Anélkül, hogy cáfolta volna az izraeli állítást, Taher al-Nunu, a Gázát ellenőrzése alatt tartó Hamász-kormány szóvivője bejelentette, hogy az övezetbe nem érkezett meg a szállítmány.

Az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy a flottilla hat hajója közül az egyiknek a rakományát teherautókra rakodták át és elindították Kerem Salom átkelőhely felé.

Címkékjograkéta