Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nindzsaként harcol a magyar pap

Szöveg: Háború Művészete / Táborilelkész |  2010. november 30. 7:40

A vallásokat és a különös harcművészeteket, köztük a keleti bérgyilkosok, a nindzsák tudományát tanulmányozta Markovics Milán Mór tábori lelkész, aki szabadidejét egy ritka harcművészeti ágnak szenteli. Mottója: velük vagyok katona, és értük vagyok pap. Dicsértessék vagy erőt, egészséget – mindkét köszönést fogadja.

Szembenézni a gonosszal lelkészként, katonaként és harcművészként is, ez a közös pont – magyarázza Markovics Milán Mór, aki nemcsak atya Kaposvárott, de másodfokú nindzsucu edzésvezető is. “Középiskolás útkeresőként, Az öt világvallás című könyvben találtam meg a kérdéseimre a választ. Számos egyház lelki oldalát végignéztem, a test karbantartása érdekében pedig több küzdősportot kipróbáltam", idézi fel a múltat Milán atya, aki a katolikus közösségben és a nindzsák tudománynál állapodott meg.

Sokak szerint a harmincas férfi kemény pap, együttérző katona.

Egy vagyok a fiúk közül. Nincs távolságtartás, mint plébános és a hívek esetében. A haveri cukkolás is megvan – magyarázza a nindzsák tudományát hét éve gyakorló atya. Sokan bérgyilkosnak hiszik a nindzsákat, de ez történelemferdítés. A nindzsucu nem túl kemény harci ág, és egyaránt hat a testre és az elmére is. Minden energiámat ebben vezetem le – meséli.

Élesben még nem gyakorolta tudományát, de gyakran felrémlik benne egy amerikai lelkész képe, aki tűzvonalban, terepszínű stólában misézett. “Bármikor elküldhetnek Afganisztánba, Koszovóba, Boszniába. Testben és lélekben is készen akarok állni. Oda kell mennem, ahová szólít az Úr", fogalmaz a pap.