Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyáron sincs megállás a tartalékos katonák felkészítésében

Szöveg: Tyavoda Attila főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 17. 8:32

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj állományából június elején közel hatvan önkéntes területvédelmi tartalékos katona teljesítette sikerrel az alapfelkészítését.

nincs megállás

A tizenkét modul ismeretanyagát elsajátítva vágtak neki a legnagyobb várakozást övező kiképzési foglalkozásnak, a lövészetnek, amelynek teljesítésével befejeződött az alapfelkészítésük és kiképzett tartalékosként várják a katonaélet kihívásait.

Nem kellett sokat várni a következő alapfelkészítés kezdetéig. Július elsején ismét tartalékos katonák beöltöztetése és felkészítése kezdődött Bács-Kiskun megyében, két helyszínen. A katonák felkészítésének a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis biztosít helyszínt.

A kiképzők szerint a tartalékosok mindig óriási várakozással tekintenek a felkészítések kihívásai elé. Komoly lelkesedéssel és odafigyeléssel hajtják végre a gyakorlati és az elméleti feladatokat, amelynek végeztével új értékekkel hagyják maguk mögött a kiképzések helyszínét, várva a következő kihívásokat.

A kiképzés már része a 2021. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató biztosítására történő felkészülésnek, ahol az önkéntes tartalékos állomány kiemelt feladatot kapott.

nincs megállás