Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugdíjas katonák találkoztak Székesfehérváron

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. április 29. 11:11

Együttműködési értekezletet tartott több honvéd nyugállományú szervezet a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában. A rendezvényt a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekciója idén a megbeszélésnek otthonául szolgáló alakulattal közösen szervezte.

Székesfehérvár (4)

A programon az egyesületek, klubok, tagozatok vezetői tájékoztatták egymást az elmúlt esztendőkben végzett tevékenységeikről, valamint eszmét cseréltek az idei évre tervezett feladatokról is.

Az összejövetelen kijelölték a közös irányokat, emellett megismerkedhettek az alakulat szerteágazó feladatrendszerével, tevékenységével.  Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy laktanyán belül sikerült ilyen értekezletet megvalósítani. A nap folyamán a résztvevők megtekintették a katonai szervezet technikai bemutatóját, valamint az ezred használatában lévő híradó- és infokommunikációs eszközeit.

Székesfehérvár (1)

Kerek születésnapost is köszöntöttek: a kilencvenedik születésnapját ünneplő dr. Lindner Miklós nyugállományú altábornagynak az alakulat nevében Vokla ezredes adott át ajándéktárgyat és dekrétet. Az ünnepelt nyugdíjas tábornok évtizedekkel ezelőtt hadnagyként vonult be a székesfehérvári MN43 Önálló Híradóezredhez, ahol elsajátította szakmai ismereteit. Ezek az esztendők is alapul szolgáltak számára ahhoz, hogy katonai pályáján kiteljesedjék és később a Magyar Néphadsereg híradó csoportfőnöksége irányítójaként (MN Híradófőnök) munkálkodjon hazájáért.

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekcióvezetője, Mohacsek Károly nyugállományú őrnagy által koordinált találkozón a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület, a Budapesti Nyugállományúak Klubja híradó tagozata, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Nyugállományú Klubja, továbbá az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület és a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja híradó és vezetéstámogató szekciója képviseltette magát.

Székesfehérvár (10)

A találkozón felvetődött, hogy bajtársiasság, illetve katonanóta-katonadal címszó alatt versenyt hívnának életre az együttműködők, sőt, katonanemzedékek találkozójának ötletével is előhozakodtak a szépkorú katonák. Szó esett arról is, miként lehetne a fiatal és a civil nemzedéket közelebb hozni a honvédek világához.

A vendéglátó székesfehérvári ezred május elejére egyéni és csapatban rendezett lőversenyre invitálta a nyugállományú honvédeket.