Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. április 9. 15:37

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél Penczer Józsefet, aki tizenkét évet töltött el az alakulat műszaki ellenőrző állomásán.

nyugdíjasköszöntés_01

A székesfehérvári születésű, jelenleg Abán élő Penczer József több évtizedes munkaviszonyából éppen erre a tizenkét évre emlékszik vissza a legszívesebben. „Amikor az alakulat telephelyére, garázsszolgálatra munkatársakat kerestünk, nem gondoltuk volna, hogy ez a kezdeményezés az ezredünk egyik kiemelkedőbb szolgáltatásává válik. Nyugodt szívvel mondhatom, ebből kollégánk igazán kivette a részét” – emlékezett Balogh Rezső alezredes, parancsnokhelyettes, megköszönve a szakember hosszú esztendők alatt végzett munkáját. Kiemelte: az alakulat megbecsüli a háttérben dolgozó munkatársakat, akik színvonalas munkájukkal növelik a szervezet létjogosultságát. A parancsnokhelyettes boldog nyugdíjaséveket kívánt a honvédelmi alkalmazottnak, majd emléklapot és ajándéktárgyat adott át neki.

A karosszérialakatosként végzett Penczer József az ezrednél töltött évek alatt több üzemeltetői szaktanfolyamot is elvégzett. Azt mondja, furcsán indult a honvédségnél töltött időszaka, mivel az átlagnál később vonult be a seregbe. Ez 1981-ben történt. A sors nem sokkal később a honvédelem kötelékébe vezette vissza: életútját harc- és gépjárművezetőként Tapolcán folytatta, az ottani rakétaezred 6. ütegénél. Munkája során kazahsztáni éleslövészeten is járt. Később a székesfehérvári alakulat állományába került.

József - akinek a lánya is az ezrednél dolgozik - állítja, hogy itt anyagilag és emberileg is megbecsülték. Már a negyedik unokát várják – hozza szóba családját a nyugdíjba vonuló honvédelmi alkalmazott, akinek elkövetkező éveit a kertészkedés, illetve a Kálozon és környékén eltöltendő vadászatok teszik majd ki. Pihenni nem fog, hiszen az unokák és a kertészkedés mellett – ahogy fogalmaz – „ez nem is lehetséges”.

nyugdíjasköszöntés_02