Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ökölvívó edzés Erdei Zsolttal

Szöveg: Fülöp Dóra | Fotó: Szilágyi Dénes |  2022. április 29. 9:57

Rendhagyó bokszedzést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) Erdei Zsolt „Madár”.

Ökölvívás edzés - Belső nyitókép

A kétszeres profi világbajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó a HHK meghívására érkezett a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusra, hogy közös edzés során ismertesse meg az érdeklődő honvéd tisztjelöltekkel, hallgatókkal és munkatársakkal az ökölvívás alapjait. Mivel a foglalkozásra jelentkezők közül mindenki találkozott már a sportággal, egy rövid bemelegítés és az ütésformák átismétlése után hamar előkerültek a kesztyűk. A páros gyakorlatok során az edzést vezető világbajnok leginkább a védekezésre, az ütések elhárítására helyezte a hangsúlyt, de a részvevők olyan különleges praktikákat is megismerhettek, mint például a „Madár” profi karrierjéből is emlékezetes, legendás „bedőlős” balegyenes, amely számtalanszor segítette őt győzelemhez pályafutása során.

A honvéd tisztjelöltek életében nélkülözhetetlen a rendszeres sport, a különböző küzdősportok ismerete pedig történelmi múltra tekint vissza a katonai hivatásban, így az ökölvívás gyakorlati megismerése minőségi kiegészítése lehet a katonai testnevelésnek.

Ökölvívás edzés 4

Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a HHK dékánja személyesen fejezte ki köszönetét egykori világbajnoknak, amiért jelenlétével hozzájárult a kar munkájához, ezzel is támogatva az élményalapú oktatás megvalósulását.

Erdei Zsolt hangsúlyozta: az ökölvívás nem csupán egy mozgásforma, hanem olyan tudás, ami jelentősen hozzájárul a mentális és fizikai állóképességhez. Véleménye szerint a fiatalok életében rendkívül fontos valamely küzdősport jelenléte, hiszen ezáltal sokkal kitartóbbá válnak és könnyebben néznek szembe a kihívásokkal az élet számos területén.

Ökölvívás edzés 8

Bánszki Gábor alezredes, a HHK Katonai Testnevelési és Sportközpontjának vezetője az edzés végén köszönetét fejezte ki az ökölvívónak és arra bíztatta a hallgatókat, hogy továbbra is ragadják meg az alkalmat a különböző sportágak megismerésére.