Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oldtimerek hétvégéje

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 13. 9:41

A hagyományosan tavaszi programként megszervezett Oldtimer Show - Budapest idén, a vírushelyzet miatt némi késéssel, október 9-11. között várta a múlt járművei és katonai relikviái iránt érdeklődőket. Az igencsak változatos időjárás ellenére a rendezvény mindhárom napján megtelt nézőkkel a Magyar Vasúttörténeti Park.

Oldtimer Show (6)

Az idén tizenötödik évfordulóját ünneplő Oldtimer Show mit sem veszített érdekességéből. A rendezvénynek  helyszínt biztosító Magyar Vasúttörténeti Park önmagában is csalogató programokat tartogatott a múlt járművei iránt érdeklődők számára. A szemet kápráztató állapotban bemutatott oldtimer járművek gyűrűjében az utóbbi években egyre több, a felidézett korszakokat hűen bemutató katonai hagyományőrző csoport is színesíti a programot.

Oldtimer Show (3)

A XX. század több évtizedét is felölelő kiállításegyüttes igen széles skáláról szemezgetett, hiszen második világháborús és vietnámi háborús amerikai, észak-vietnámi, szintén második világháborús lengyel, magyar és szovjet hadseregeinek, valamint a Magyar Néphadsereg ejtőernyőseinek bemutatói fogadták a rendezvény látogatóit. A korhű egyenruhákat viselő hagyományőrzők eredeti, háborús időkből megmaradt relikviáinak mindegyike egy-egy olyan történetet árult el magáról, amelyek még közelebb hozták a ma érdeklődői számára azokat a korszakokat, amelyeket a show alapját adó járművek is képviseltek.

GALÉRIA