Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Képességfejlesztő tanfolyam toborzási szakembereknek

Szöveg: Gyurik Alexandra főhadnagy | Fotó: Kollár Aliz tartalékos hadnagy |  2020. október 13. 8:27

Toborzó szaktanfolyamot tartott a Magyar Honvédség Parancsnokság Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF) szeptember 28. és október 9. között.

Toborzó szaktanfolyam (4)

A tanfolyam célja az volt, hogy a katonai toborzók megszerezzék, illetve felfrissítsék a beosztásuk ellátásához szükséges alap- és szakmai ismereteket, ezáltal képessé váljanak a mennyiségi és minőségi toborzásra.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 15 toborzó feladatokat ellátó főtiszti, tiszti, altiszti és legénységi állományú szerződéses és tartalékos katonát iskolázott be a kurzusra az ország minden tájáról.

Toborzó szaktanfolyam (1)

A tanfolyam ideje alatt a résztvevők felkészítést kaptak az önkéntes és szerződéses katonai szolgálatvállalás sajátosságairól, az alkalmazandó toborzási módszerekről - kitérve a fennálló problémák kezelésére is. Megismerhették a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, mindennapi életét és felvételi követelményeit, az Acélkocka Altisztképzési Rendszer sajátosságait, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként a digitális katona programot.

Toborzó szaktanfolyam (2)

Új ismereteket szerezhettek a civil munkaerő-piaci szereplők tevékenységéről, az online toborzás helyéről a katonai toborzás rendszerében, a honvédelmi nevelés pályára irányító szerepéről, valamint a Magyar Honvédség missziós kötelezettségeiről. A szaktanfolyam részeként - a HM Zrínyi Nonprofit Kft. kommunikációs ágazatánál - szituációs gyakorlatokkal színesítve fejleszthették kommunikációs képességeiket.

Az MHP SZCSF a jövőben is folytatja a szakmai alapfelkészítések végrehajtását, emellett - a toborzók szakmai ismereteinek fejlődése érdekében - tervezik a haladó szintű tanfolyam indítását.

Toborzó szaktanfolyam (3)