Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ománi delegáció látogatott a HHK-ra

Szöveg: Fülöp Dóra | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 26. 8:41

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára (NKE HHK) látogatott az Ománi Szultánus delegációja.

oman3

Az ománi Stratégiai és Védelmi Tanulmányok Akadémia tanulmányi igazgatójának vezetésével érkező háromfős delegációt dr. Jobbágy Zoltán ezredes, az NKE HHK nemzetközi dékánhelyettese tájékoztatta a kar oktatási portfóliójáról, a katonai és civil szakokról, a honvéd tisztjelöltek jogállásáról és a felvételizőkkel szemben támasztott követelményekről. A tájékoztató után a katonai felsőoktatásban megvalósítható együttműködési lehetőségek és a doktori képzés során kínálkozó nemzetközi tanulmányok részletes áttekintésére került sor.

Dr. Lippai Péter dandártábornok, a kar megbízott dékánja a találkozó során kiemelte, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar speciális helyzete komplex gondolkodást kíván meg az együttműködések kialakítása során, ugyanakkor a Magyar Honvédség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is abban érdekelt, hogy a hallgatók már a végzést megelőzően széles körű nemzetközi tapasztalatokra, gyakorlatias nyelvtudásra tegyenek szert.

A találkozót követően a delegáció az egykor a történelmi honvédtisztképzés helyszíneként szolgáló Ludovika Főépületet, illetve a Ludovika Szárnyépület állandó történeti kiállítását tekintette meg.

oman4