Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrmester leszek!

Szöveg: Juhász László százados |  2012. augusztus 19. 11:18

Az altiszti tanfolyamra javasolt és jelentkező szakaszvezetők felvételi felkészítő foglalkozását végezték a héten a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

1595940326
A tudást tovább kell adni, az utódokat ki kell nevelni. Örök igazság ez, mely különösen fontos egy műszaki katonai alakulatnál. A szentesi ezred – folyamatos és lelkiismeretes munkavégzésük eredményeként – nyolc, tisztesi állománykategóriában szolgáló szerződéses katonát tervezett előmenetelre. Ennek feltétele az altiszti alaptanfolyam elvégzése, amelyet önként vállaltak a szakaszvezetők.

A szeptemberben induló képzés felvételi eljárással kezdődik, amelynek sikeres elvégzéséhez felkészítő foglalkozást szervezett az alakulat.
Varga Sándor főtörzsőrmester vezetésével az idősebb kollégák adják tovább tudásukat, szakmai tapasztalataikat, valamint a legutóbbi képzés alatt végzett friss őrmesterek is segítik a felkészítést. 

A felkészülés elkezdéséhez már tavasszal megkapták az anyagot a jelentkezők, amelyet először önállóan sajátítottak el. Ezen a héten kiegészítik a tananyagot, pontosítják az alaki és szolgálati szabályzatból, a lőelméletből, a vegyivédelmi és térképészeti ismeretekből, a harcászatból, a nem háborús műveletekből és természetesen a műszaki ismeretekből felmerülő kérdéseket.

„A szakaszvezetők célirányosan készülnek a sikeres felvételire, amelynek eredményeképpen várhatóan az ősszel mindenki elkezdheti a tanfolyamot" – mondta Varga főtörzsőrmester.

Fotó: A szerző felvételei