Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orosz páncélosok Görögországban

Szöveg: Háború Művészete |  2008. október 15. 8:58

A Rosoboronexport értesülése szerint Oroszország egy kormányközi megállapodás keretein belül 420 darab BMP-3M lövészpáncélost ad el Görögországnak.

A görögök még 2008 elején jelezték igényüket a páncélozott harcjárművekre, és a megállapodás pontos részleteinek kidolgozása jelenleg is folyamatban van.

A BMP-3M harcjárművet az Athénban, október 7-11-e között megrendezésre kerülő Defendory International 2008 elnevezésű fegyver kiállításon is meg lehet majd csodálni. Ez a típus egyike a legjobban felszerelt páncélozott harcjárműveknek, melyből körülbelül tucatnyi ország vásárolt már, beleértve az Egyesült Arab Emirátusokat is, ahol megközelítőleg 600 darab BMP-3M van üzemben.

A világ második legnagyobb fegyver exportőrének számító Oroszország több mint 80 országot tudhat partnerei között, olyanokat, mint például Kína, India, Algéria, Venezuela, Irán, Malajzia és Szerbia. Az Egyesült Államok ugyanakkor szankciókkal sújtotta a Rosoboronexportot és más orosz vállalatokat is, főleg a TOR-M1 légvédelmi rendszerek Iránba történő exportálása miatt.

Címkékkiállítás