Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összefogás egy jótékony célért

Szöveg: Fehértói Mihály tartalékos zászlós, Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2024. február 21. 12:05

Immáron harmadik alkalommal csatlakoztak az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred katonái a február 17-én megrendezett Élet Forrása Egyesület rendezvényéhez, a IV. Ápolók és Gondozók Futásához.

IMG_4269v_nyitó

Az eseményt minden évben Kossuth Zsuzsanna születésnapjának évfordulója alkalmából Nyíregyházán, az Erdei tornapályán tartják, az ő nevéhez fűződik a legelső katonakórházak létrehozása 1849-ben, valamint ő hívta fel elsőként a világ figyelmét a sebesült katonák ápolásának kötelességére. A rendezvényen mintegy negyven fő katonával képviseltette magát a területvédelmi ezred, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint a Vay Ádám Honvédség és Társadalom Baráti Körök Nyíregyházi Szervezete.

„Az ép testben ép lélek kifejezés a katonák szempontjából fokozottan érvényes. Nekünk az a feladatunk, hogy felkészüljünk akár extrém körülmények között, szélsőséges helyzetben olyan feladatok ellátására, amelyhez kiemelt fizikai felkészültség szükséges. Nem beszélve arról, hogyha fizikailag energikusak vagyunk, akkor a szellemi teljesítőképességünk is sokkal jobb. A fizikai és a mentális állapot összefügg, tehát fitten kell tartani mindkettőt. Ezért külön öröm, hogy ma mintegy negyven fővel itt lehetünk ezen a jótékonysági futóversenyen” – mondta el Orosz Antal alezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka.

IMG_4594v

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a különböző korcsoportú sportolni vágyókat, akik a közös bemelegítés után három versenyszámban indultak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei 5. Területvédelmi Zászlóalj állományába tartozó Zachár Anett tartalékos őrmester a négy kilométeres futás győzteseként zárta a versenyt, a nyolc kilométeres szakasz eredményhirdetésén pedig az ezredtörzshöz tartozó Stamusz Péter hadnagy bronzérmesként állhatott a dobogóra.

A regisztrációs díjakból befolyt összeget a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonának ajánlották fel a szervezők.