Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összefogás éjszakája Kecskeméten

Szöveg: Galambos Sándor |  2011. november 13. 13:10

Beteg gyerekek javára szervezett jótékonysági estet november 11-én, pénteken az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A rendezvényen minden kecskeméti katonai szervezet tagjai részt vettek. A belépők és a támogatójegyek árából, valamint a helyszíni adományokból összegyűlt pénzt tíz rászoruló család kapta meg.

1595927164
Második alkalommal szervezte meg az összefogás éjszakáját a kecskeméti repülőbázis. Tavaly a szolgálatteljesítés és a munka közben elhunytak árvái javára gyűjtöttek pénzt, idén pedig a beteg gyermeket nevelő családokat támogatták. A helyszín mindkét alkalommal a Club Caribe Retróklub volt.

A rendezvényt valamennyi, Kecskeméthez kötődő katonai szervezet támogatta: az MH Légijármű-javító Üzem, a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda, a Honvédkórház, a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kecskeméti alegysége és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ Kiképző Tartalék Irányító Központ.
Eljöttek a Satenas Exchange 2011 gyakorlaton részt vevő svéd légierő F7-es századának tagjai is, sok helyi vállalkozó pedig támogatójegyek vásárlásával segített.

A jótékonysági estet Kilián Nándor dandártábornok, a házigazda repülőbázis parancsnoka nyitotta meg. Köszönetet mondott a mintegy hatszáz résztvevőnek, a támogatójegyeket vásárlóknak és a helyszíni adományokat felajánlóknak az anyagi segítségért. Mint mondta, maga is megdöbbent, amikor végigolvasta a rászorulók hosszú listáját, amikor szembesült a ténnyel, hogy munkatársai közül milyen soknak a családjában van beteg gyermek. Valamennyijüknek jól jönne az anyagi segítség, de mivel az összegyűlt pénzt nem akarják elaprózni, a gyengélkedő orvosainak segítségével kiválasztották a tíz legsúlyosabban betegebb gyereket: most az ő szüleiknek ajánlották fel az est teljes bevételét. Mindez családonként 60-70 ezer forint támogatást jelent.

Az est vacsorával kezdődött, aztán a résztvevők hajnalig ropták a táncot.  Volt pókerverseny és csocsóbajnokság is – blöffölésben Gottschall András bizonyult a legjobbnak, csocsóban pedig a Földi Bálint és Kriston Krisztián alkotta páros vitte el a pálmát.

A szervezők, Törőcsik Renáta őrnagy, Durgó Tamás százados, Bezsenyi Tamás zászlós és a Honvédszakszervezet helyi vezetői megfogadták, hogy jövőre ismét megszervezik az összefogás éjszakáját.

 
1595927164
 
1595927165

 
 Fotó: A szerző felvételei