Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összhaderőnemi jogász továbbképzés

Szöveg: dr. Fekete András alezredes |  2012. június 6. 12:53

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság jogi szolgálatának éves szakmai továbbképzését rendezték meg május 31-én és június 1-jén  Csopakon. A rendezvényen az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek jogi és igazgatási szakállománya is részt vett.

A továbbképzés első napján dr. Pap Gyula ezredes, az MH ÖHP Jogi, Igazgatási és Repülésbiztonsági Osztály osztályvezetője értékelte a jogi szolgálat tavalyi tevékenységét. Megfogalmazta a szolgálat előtt álló további feladatokat és elvárásokat.

Varga Csaba dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke elismeréseket adott át, majd tájékoztatást adott a katonai szervezetek előtt álló feladatokról.

Dr. Bors István ezredes, a HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály, főosztályvezető-helyettese ismertette a törvényességi felügyeleti szakellenőrzések tapasztalatait.

Ezután az osztály állományába tartozó főtisztek tartottak előadásokat – többek között – hadijogi kérdések, az SOP, a szabadnapok, pihenőnapok kiadásának szabályai, valamint kár és fegyelmi ügyek témakörökben.

A továbbképzés második napján a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság elnöke, dr. Székely György nyugállományú dandártábornok adott tájékoztatást a szervezet tevékenységéről, és a szakmai együttműködés lehetőségéről az MH ÖHP jogi szolgálatával. Az előadások sorát dr. Csiha Gábor alezredes, a Katonai Fellebbviteli Ügyészség ügyészének tájékoztatója zárta.

1595936769
 
1595936770
 
1595936770