Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összhaderőnemi jogász továbbképzés

Szöveg: Dr. Torma Géza alezredes, dr. Fekete András alezredes |  2011. június 3. 14:05

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Jogi és Igazgatási szolgálatának éves szakmai továbbképzésére került sor május 30. és június 1. között Csopakon. A rendezvényen az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek jogi és igazgatási szakállománya több mint 50 fővel képviseltette magát.

1595919655
A továbbképzés első napján dr. Pap Gyula ezredes az MH ÖHP Jogi és Igazgatási Osztály (JIO) osztályvezetője köszöntette a megjelenteket, majd értékelte a jogi szolgálat 2010. évi tevékenységét, amely alapján megfogalmazta a szolgálat előtt álló további feladatokat és elvárásokat. A nap második felében az MH ÖHP JIO állományába tartozó főtisztek tartottak előadásokat többek között hadijogi kérdések, váltásos munkarend, SOP, szabadnap-pihenőnap szabályai, kár- és fegyelmi ügyek témakörökben.

A második napon Kovács József vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka tisztelte meg jelenlétével és előadásával a továbbképzés résztvevőit. A parancsnok tájékoztatást adott a katonai szervezetek előtt álló feladatokról, az MH ÖHP legutóbbi szervezeti változásairól illetve a jogi szolgálattal szemben támasztott követelményéről. Előadása zárásaként köszönetet mondott a jogi szakállomány elmúlt időszakban kifejtett magas színvonalú tevékenységéért.

A nap további részében interaktív foglalkozásokon jogi képviseleti, hadijogi, panasz ügyi, kár és fegyelmi jogeseteket kellett a résztvevőknek megoldaniuk.

A továbbképzés utolsó napján a Budapesti Katonai Ügyészség ügyészei nyomozótiszti felkészítés keretében tartottak értékes előadásokat, majd a Katonai Fellebbviteli Ügyészség ügyészének tartalmas tájékoztatója hangzott el.

A háromnapos továbbképzésen lehetőség volt a szakmai tapasztaltok cseréjére, a különböző katonai szervezeteknél szolgáló jogászok egymás tevékenységeinek megismerésére, majd a foglalkozásokat követő szabadidőben a kikapcsolódásra és kötetlen beszélgetésekre.

1595919655