Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötven család lakhatását biztosították

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. március 24. 13:14

Pol-e-Khomriban, az MH PRT táborában vette át a helyi súra képviselője azt a több mint 50 sátrat és takarót, melyet a közelmúltban történt áradások károsultjainak adományozott a magyar kontingens. Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a PRT parancsnoka fogadta a járási vezetőket, majd a helyi járási elöljáróval közösen válaszolt a sajtó kérdéseire.

Boldizsár ezredes hangsúlyozta a Magyar Köztársaság elkötelezettségét Afganisztán, Baghlan tartomány fejlesztése iránt, valamint a gazdasági válság ellenére is fenntartott programok megvalósítása mellett. „A magyar kormánynak önökhöz hasonlóan évente kell megbirkóznia az áradások nyomán otthontalanná vált családok megsegítésével. Lehetőségeinket kihasználva, a romló gazdasági viszonyok ellenére is folytatni kívánjuk Baghlan tartományban megkezdett munkánkat."

Boldizsár ezredes kiemelte, hogy ezzel a támogatással ötven családnak biztosítják a lakhatást ideiglenes jelleggel. Azok, akik a természet szeszélye folytán elvesztették otthonaikat, önálló életet élhetnek, nem szorulnak a hozzátartozók, családtagok lakhatási támogatására.

Az adományozás egy komplex CIMIC-program része. A program soron következő lépcsőjében a közeljövőben alapvető élelmiszerek kerülnek a nélkülözők asztalára.

1595898939