Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötvenórás közösségi szolgálat a honvédséggel

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: Erdős József |  2022. május 31. 13:30

Újabb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolákkal kötött megállapodást az ötvenórás iskolai közösségi szolgálatról az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP). Négy intézmény csatlakozott egyszerre a Magyar Honvédség programjához, melynek lényege, hogy a diákok hadisírgondozással is tölthetik a közösségi szolgálatot.

iskolai közösségi szolgálat

Durgó Tamás alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka elmondta: a diákok honvédelmi nevelése kiemelten fontos, hiszen szeretnék, ha minél többen lennének közülük hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonák. A fiatalok a szabad levegőn, valódi közösségi munkát végezhetnek, miközben megismerkednek lakóhelyük történelmi emlékeivel.

Durgó alezredes a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, a Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola, a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum, valamint a Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium igazgatóival írt alá együttműködést. A csatlakozással a tanulók megkezdhetik a közös munkát a Borsod megyei toborzóiroda katonáival.