Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztánban tárgyal a mumbai eseményekről Rice

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2008. december 4. 7:57

A pakisztáni fővárosba utazott csütörtökön Condoleezza Rice, hogy határozottabb terrorizmus-ellenes fellépésre ösztönözze az iszlámábádi kormányt.

“Minden országnak szembe kell szállnia a szélsőségesség és a terrorizmus globális fenyegetésével, nagyon határozottan és keményen, erről fogok tárgyalni" – mondta az amerikai külügyminiszter az őt Újdelhiből Iszlámábádba kísérő újságíróknak, külön kiemelve a tettesek feletti ítélkezés mellett a megelőzés fontosságát.

Condoleezza Rice ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy Pakisztánnak megvannak a maga tapasztalatai a terrorizmus elleni harcban, éppen ezért nem “üzenetet visz" Iszlámábádba, hanem “választ vár" a pakisztáni vezetéstől.

Rice előző nap Újdelhiben tett látogatást, hogy megpróbálja enyhíteni a feszültséget India és Pakisztán között, és elősegítse a két szomszédos ország együttműködését a mumbai merényletek kivizsgálásában.

Az amerikai diplomácia vezetője Iszlámábádban először Aszif Ali Zardari pakisztáni elnökkel találkozott, majd tárgyal Juszuf Raza Gilani kormányfővel is. Rice iszlámábádi látogatását hivatalosan nem jelentették be előre.