Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Palotaőröket toboroztak Kecskeméten

Szöveg: honvedelem.hu / mh59.hu |  2011. október 21. 18:26

Utolsó állomásához érkezett a Sándor-palota őrzésének feladatával felállítani kívánt Honvéd Palotaőrség toborzását végzők körútja. Október 14-én Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartottak toborzó előadást. 

A Honvéd Palotaőrség elsődleges feladata a Sándor-palota, azaz a magyar köztársasági elnöki rezidencia őrzése lesz, ám a katonáknak bizonyos esetekben az államfőt is védeniük kell. Az előadáson elhangzott: a palotaőrök viselete a díszzászlóalj jelenlegi egyenruhájához hasonlító uniformis lesz, amit zöld színű felvarrókkal és a köztársasági elnök címerével egészítenek ki.

Ádám Barnabás koronaőr ezredes, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka elmondta azt is, hogy a Honvéd Palotaőrségnek december 31-re kell elérnie a készenlétet, első alkalommal pedig 2012. január 1-jén lépnek szolgálatba.

A parancsnok kiemelte: a Honvéd Palotaőrség állományába való bekerülésnek több fontos feltétele is van. Az egyik, hogy a jelentkezőnek magasabbnak kell lennie 175 centiméternél, emellett pedig a fizikai felmérésen is kiemelkedően kell teljesítene. Az állomány kiképzése egyébként kilenchetes lesz, a katonák ez idő alatt alaki kiképzésen, szolgálatiszabályzatismeret-foglalkozásokon, kommunikációs tréningen esnek át. Csak az kerülhet be a Honvéd Palotaőrség állományába, aki sikeresen teljesíti e kiképzést – tájékoztatott Ádám ezredes.