Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási fórum Baktalórántházán

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2010. október 29. 15:51

A fiatalok pályaválasztását segítette az a kétnapos rendezvény, amit Baktalórántházán rendeztek október 25-26-án. Az Észak-Magyarországi Munkaügyi Központ által szervezett eseményen a katonai hivatást az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja és a nyíregyházi Toborzó Iroda népszerűsítette.

A Vay Ádám Gimnázium tornatermében rendezett fórumon közel négyezer fiatal fordult meg, ahol az általános és középiskolás diákok tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségeikről. A szakközépiskolák, főiskolák és egyetemek mellett cégek, munkáltatók is megjelentek.

A Bocskai dandár idén először látogatott el a rendezvényre, ugyanis szeptember óta a felderítő zászlóalj katonái a baktalórántházai gimnáziumban honvédelmi ismeretek keretében két osztályt

1595909418
készítenek fel arra, hogy a negyedik évfolyam végén érettségi vizsgát tehessenek honvédelmi ismeretek tantárgyból. A gimnázium 42 diákja már részt vett menetgyakorlaton, elméleti foglalkozáson, katonai testnevelés és közelharc foglalkozáson, ezen a héten pedig elkezdődnek az alaki foglalkozások is.
A katonák közelharc bemutatókat tartottak, emellett az érdeklődők megtekinthették a zászlóalj rendszeresített fegyverzeti és technikai eszközeit.

A Vay-diákok már a katonák jó ismerőseiként segítették a közelharc bemutató előkészületeit, elsőként festették ki az arcukat álcafestékkel, valamint ígéretet kaptak arra, hogy eredményes felkészülés és szorgalmas munka után részt vehetnek a jövő évi katonai közelharc bemutatókon. (Elsőként idén nyáron a debreceni Gábor Dénes Elektronikai és Műszaki Szakközépiskola diákjai „bemutatóztak" először a katonákkal.)
Papp Sándor, a munkaügyi központ kirendeltség-vezetője elmondta, hogy a debreceni katonák a sportcsarnokot „kifordították a sarkaiból", ugyanis a kétnapos tájékoztatón a legszínesebb és legérdekesebb a honvédségi stand volt, ami előtt mindig tömeget lehetett látni.

1595909419
 

Fotó: Vay Ádám Gimnázium Baktalórántháza