Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási tanácsadás és honvédelmi nevelés Gávavencsellőn

Szöveg: Mogyorós Enikő | Fotó: Mogyorós Enikő, Nagy Krisztina |  2023. március 30. 20:08

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat részeként „A kiképzésről” címmel tartott előadást a napokban, Gávavencsellőn.

A pályaválasztás előtt álló tanulóknak Miron János törzsőrmester, az MH 2. TVE 5. Területvédelmi Zászlóalj kiképző altisztje tartott foglalkozást, ami Gávavencsellő nagyközség önkormányzata, a helyi művelődési ház és községi könyvtár támogatásával jött létre.

A törzsőrmester előadásában bemutatta, hogy a tartalékos katonák a modulképzés alatt megszerzett tudást miképp alkalmazzák hatékonyan terepen. Szó esett többek között arról, mi módon kell megfelelően működtetni egy ellenőrző-áteresztő pontot. A jelenlévők beszéltek a hazaszeretetről, a hazafiasság érzéséről és a hazájukért tenni akaró fiatalokról. A tanulók hallhattak a Magyar Honvédség munkájáról és a katonák mindennapjairól is. Zárásként minden kisdiák megismerkedhetett a személyi álcázás rejtelmeivel.

Az MH 2. TVE Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több diák és érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe, ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint kaphat képet a honvédség legátfogóbb fejlesztési programjairól.