Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokhelyettesi látogatás a határon

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 23. 18:20

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese december 23-án, csütörtökön. Határmenti útjára elkísérte Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

20211223-hatarlatogatas (2)

Sándor Zsolt vezérőrnagy a látogatást Bácsbokodon kezdte, ahol az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka, Zentai László ezredes jelentett neki az aktuális helyzetről, majd a Tábori Ellátó Csoport és a Tábori Ellátó Pont parancsnok jelentését fogadta.

A következő állomás a hercegszántói Határvédelmi Bázis volt, ahol az MH AIAK 4. század parancsnokának jelentése után a század törzs állományával találkozott a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese. Sándor Zsolt vezérőrnagy a megbeszélés során kikérte a katonák véleményét az elhelyezési- és munkakörülményeikről, meggyőződött a morális felkészültségükről, ami az ünnepek alatt még nagyobb jelentőséggel bír.

20211223-hatarlatogatas (11)

A vezérőrnagy a Ferenc-csatorna hidjánál találkozott a szolgálatot teljesítő katonákkal, ahol jelentésüket követően beszélgetett a személyi állománnyal, felhívta a figyelmet a további eredményes munkára és kérte eddigiekhez hasonló kitartást.

Sándor Zsolt vezérőrnagy köszönetét fejezte ki a határon szolgálatot teljesítőnek a fegyelmezett, áldozatkész szolgálat ellátásért, különösen amiatt, hogy az ünnepeket a családjuktól távol, szolgálatban töltik. Kérte a katonákat, hogy tolmácsolják köszönetét családtagjaiknak azért a megértésért és támogatásért, amelyet szeretteik távolléte kapcsán tanúsítanak, ezzel is támogatva a feszes, nyugodt szolgálatellátást.