Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küldöttgyűlést tartott a HOHE

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. május 10. 17:38

Küldöttgyűlést tartott május 10-én, csütörtökön délelőtt a Honvéd Hagyományőrző Egyesület (HOHE). A rendezvénynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti objektuma, a Zrínyi Miklós laktanya díszterme adott helyet.

A küldöttgyűlésen először Böjte Tamás nyugállományú alezredes, a HOHE titkára ismertette az elmúlt év eseményeit, majd Szakály Sándor mondott rövid beszédet. A szervezet tavaly decemberben megválasztott elnöke ismét megköszönte a bizalmat, és hangoztatta: amikor a HOHE 1990-ben, még a néhai Kéri Kálmán vezetésével létrejött, a magyar történelmi múlt és a katonai hagyományok ápolása, megismertetése mellett az volt a szervezet fő célja, hogy visszaadják az egykori Magyar Királyi Honvédség becsületét.

Kéri Kálmán szavait idézve Szakály Sándor emlékeztetett rá: ennek érdekében az is alapvető jelentőséggel bír, hogy legyenek később is olyanok, akik tovább ápolják a múlt értékeit és folytatják a hagyományokat. Kiemelte, mennyire fontos az ifjabb generációk, így például az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjeinek bevonása a HOHE munkájába, és reményét fejezte ki azt illetően, hogy a jövő évi küldöttgyűlésen már néhány fiatal tag is jelen lehet majd. „Ha csak ennyit érünk el, már az is fontos lépés lesz" – tette hozzá. A következő időszakra nézve mindenkinek megfelelő erőt, bátorságot és kitartást kívánt a munkához, saját környezete ez irányú megmozgatásához.

Szakály Sándor beszédét követően Papp Ferenc ezredes, a HM Parlamenti Államtitkárság Társadalmi Kapcsolatok Iroda (HM PÁT TKI) irodavezetője olvasta fel dr. Simicskó István, a tárca parlamenti államtitkára üdvözlőlevelét. Az államtitkár ebben köszönetet mondott a HOHE tagjainak kitartásukért, amellyel őrizték a múlt értékeit a nehéz körülmények között, illetve őrzik azokat most is, és ezáltal mind a tárca, mind a Magyar Honvédség számára kiemelt fontosságú partnerként tevékenykednek.

 
 

 Fotók: Galovtsik Gábor