Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Partnereket keres a Boeing az F-15 fejlesztéséhez

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. június 5. 9:11

A Boeing cég hivatalos tárgyalásokat folytat különböző – eddig meg nem nevezett – amerikai és külföldi vállalatokkal egy konzorcium megalakításáról, amelynek feladata az F-15SE (Silent Eagle) vadászrepülőgép fejlesztése lenne.

A Silent Eagle az F-15 típus frissített verziója, amelyet „lopakodó" bevonattal, belső fegyverrendszerrel, új repülőelektronikával és „V" alakú függőleges vezérsíkkal látnak el.

Chris Chadwick, a Boeing katonai repülőgépeket gyártó részlegének elnöke elmondta, hogy a cég több vállalattal folytat tárgyalásokat, akik hajlandóak lennének befektetni a Silent Eagle fejlesztésébe.

Elemzők arra számítanak, hogy az új modell darabonkénti előállítása 100 millió dollár körül állna meg. A Boeing munkatársai azonban hozzátették, hogy ez az összeg nem csak magára a repülőgépre vonatkozik, hanem tartalmazza a kiképzés, a támogatás és egyéb költségeket is.

A Boeing az új modifikációt elsősorban azoknak az államoknak ajánlja, akik már üzemeltetnek F-15 típust, mint például Japán, Dél-Korea, Szingapúr, Szaúd-Arábia és Izrael. A cég a tervek szerint 190 – 200 darabot szeretne értékesíteni az új fejlesztésű repülőgépből.

Címkékkiképzés