Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Platinum Wolf – túl az első fázison

Szöveg: MH 2. TVE | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. június 14. 13:53

A június 3-i megnyitót követően tíz nemzet részvételével megkezdődött a Platinum Wolf 21 gyakorlat Szerbiában. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj állományából kijelölt magyar szakasz sikeresen teljesítette a június 8-ig tartó első fázist.

Platinum Wolf (1)

A szakaszösszekovácsolás során a tartalékos katonák begyakorolták - gyalogos és harcjárművel - a járőrfeladatokat, a területzárást és kutatást, az ellenőrző-áteresztő pont telepítését, üzemeltetését, a beépített területen vívott harcot, konvojkísérést és az elsősegélynyújtást. A felkészítést tovább színesítette a szimulációs eszközökkel megtartott lövészet.

A magyarok értékelése során a többnemzeti instruktor csoport elismeréssel nyilatkozott a tartalékos katonák hozzáállásáról és feladatvégrehajtásáról. A görög és a szerb szakaszokkal közös területzárási és kutatási feladatok során a magyar szakasz kiemelkedő teljesítményével kivívta a megérdemelt elismerést.

Platinum Wolf (2)

A szakaszösszekovácsolással egy időben a többnemzeti zászlóaljtörzs megkezdte az elöljárótól kapott harcparancs feldolgozását a katonai döntéshozatal folyamatával (MDMP). A zászlóaljparancsnok által jóváhagyott végleges cselekvési változat (COA) alapján a holnapi naptól a többnemzeti zászlóalj „B” század kötelékében (szerb, brit, bosnyák, magyar) a magyar szakasz megkezdi a gyakorlat második fázisát, a többnemzeti békeműveleti feladat végrehajtását, amely egy végső értékeléssel zárul.

A többnemzeti gyakorlat június 18-án záróünnepséggel fejeződik be.

Platinum Wolf (3)
Kapcsolódó cikkek