Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Pofonparti” Szentendrén

Szöveg: Kordás Attila főhadnagy | Fotó: Koncz Csaba törzsőrmester |  2021. november 20. 7:52

A járványügyi szabályok betartásával rendeztek ökölvívó szemináriumot november 18-án Szentendrén, a Görgey Artúr Laktanyában.

Szentendre_ökölvívó (3)

A rendezvényen – ami az MH I. „Pofonparti” nevet kapta – 14 alakulat 32 katonája vett részt, köztük Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, valamint Krizsán Szabolcs százados, a Magyar Honvédség Sportszázadának parancsnoka.

A szemináriumot Erdei „Madár” Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok vezette. Az első részében ökölvívó technikák oktatására került sor, míg a második részében lehetőség nyílt játékos küzdelmekre, a résztvevő katonák képzettségi szintjének megfelelően.

Szentendre_ökölvívó (15)

Az edzéseket Virbán Martin és Virbán Gábor szakaszvezető, az MH Sportszázad válogatott ökölvívói felügyelték, a biztonságos végrehajtásért pedig a Magyar Ökölvívó Szövetség két bírója, Nagy Ferenc önkéntes műveleti tartalékos törzszászlós és Jónás Ádám önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós felelt.

A rendezvénnyel a szervezők célja az volt, hogy népszerűsítsék a katonai közelharcot, a küzdősportokat és azon belül is az ökölvívást. Távlati célként pedig 2022-ben szeretnék megrendezni a Magyar Honvédség első ökölvívó bajnokságát.